Rajoy descarta baixar l’IVA cultural al 10%

MARINA RIERA (@rr_marina) – El president espanyol ha anunciat aquesta tarda que l’IVA cultural es mantindrà al 21%. Aquesta resposta ha arribat després que el diari ABC obrís la seva portada assegurant que el Govern tenia previst rebaixar l’impost al 10%.

Mariano Rajoy ha aprofitat la seva compareixença a Guatemala per anunciar que la baixada anunciada, que suposaria un descens de l’11% sobre el tipus impositiu aplicat al cinema, espectacles i altres àmbits culturals de moment queda descartat: “Avui dia no es prendrà aquesta decisió tot i que no es rebutgi de cara al futur”. El president ha afegit que la pujada de l’IVA al passat va respondre a una situació on “Espanya estava a la vora de l’abisme” i que confia que la recuperació econòmica serveixi per introduir millores en l’àmbit fiscal. Tot i això ha volgut aclarir que ara mateix aquestes reformes no són la seva prioritat i que, per tant, “seria molt imprudent facilitar una data”.

Portada de l'ABC anunciant la baixada de l'IVA cultural

Portada de l’ABC anunciant la baixada de l’IVA cultural

La UE prohibeix l’aplicació de l’IVA reduït en ebooks

La notícia del manteniment de l’IVA cultural espanyol arriba només quatre dies després que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea sentenciés la impossibilitat d’aplicar un tipus d’IVA reduït als llibres electrònics. L’organisme va adherir-se a la directiva europea sobre l’IVA, que estableix que la rebaixa només és aplicable al subministrament de llibres en suport físic. 

La sentència adoptada dijous passat estima els recursos que la Comissió Europea havia presentat contra França i Luxemburg per “incompliment legal”. Ambdós països aplicaven un impost reduït a les publicacions electròniques des del 2012, del 5,5 i del 3% respectivament.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s