La segona edició de Collbató Negre busca apropar escriptors i públic

MARINA RIERA (@rr_marina) – La segona edició del festival internacional de novel·la negra de Collbató tindrà lloc del 13 al 15 de març.“Aquest any l’objectiu és augmentar el feedback entre autors i lectors” explica Miguel Ángel Díaz, un dels creadors de l’esdeveniment. Durant un cap de setmana, el municipi ubicat a la falda de Montserrat acollirà un seguit d’activitats i converses en torn del gènere negre. Després de Tiana Negra al gener i BCNegra al febrer, la nova edició de Collbató Negre se suma a la llista de trobades negrocriminals catalanes de l’any.

El festival comptarà amb la presència d’una trentena d’escriptors i editors de novel·la negra, que estaran a disposició del públic en els actes celebrats al Casinet, el Casal de Cultura i la Biblioteca – espais cedits per l’Ajuntament. Víctor del Árbol, Andreu Martín o el francès Bernard Minier seran en el certàmen d’enguany, que canvia el seu format. “L’any passat vam fer unes jornades de 10 dies. Aquest any adoptem el format francés de festival i ho concentrem tot en tres dies” explica Díaz.

Collbató

Cartell publicitari de la segona edició del festival Collbató Negre

Durant els tres dies de festival, els assistents podran conviure amb els artistes i participar activament en unes activitats negrocriminals que van més enllà de la literatura: rutes gatronòmiques de pintxos pel centre històric del poble, un concert de jazz amb barra de gin-tonics, projeccions de curts de temàtica negra o una gimcana per adults on s’haurà de resoldre un assassinat.

En la seva vocació d’apropar els escriptors als lectors assistents, l’organització ha ideat un nou sistema d’entrevistes recuperant el joc de “Quién es quién”. Durant 30 minuts, professionals com ara Anna Maria Villalonga o Dani el Rojo, seuran en una butaca i hauran de respondre les preguntes del públic. A banda dels escriptors consolidats, els altres protagonistes de les jornades seran els guanyadors del Concurs literari organitzat per l’ocasió. El guardó, organitzat pels responsables de Collbató Negre i l’Ajuntament de Collbató, té categoria infantil i adulta, i premiarà el millor relat breu policial amb un lot de llibres durant l’acte d’entrega del dia 15 de març.

Podeu consultar el programa complet de les jornades al blog Collbató Negre.

Logo de Collbató Negre

Bànner del blog Collbató Negre

Orígens del festival

Miguel Ángel Díaz, fundador de la llibreria especialitzada en el gènere SomNegra i Vicente Corachán, detectiu professional i escriptor són els creadors d’aquest esdeveniment cultural. Grans amants del policial, van unir-se al febrer de 2013 per organitzar un nou projecte: jornades de gènere negre a l’àrea del Baix Llobregat.

La primera jornada organitzada va ser la Quinzena Negra d’Esparraguera, que de l’1 al 17 de febrer de 2013 va acollir xerrades, tertúlies, presentacions literàries i taules rodones entorn a la literatura policial. Arran de l’èxit d’assistència, Corachán i Díaz van seguir organitzant actes literaris a la llibreria Som Negra, d’on el segon n’és propietari. Però la manca de suport d’entitats locals van portar-los a traslladar-se a Collbató.

El suport del regidor de cultura Oriol Castells i l’ajut de l’Ajuntament de Collbató, que els va cedir instal·lacions públiques per dur a terme els actes dedicats a la novel·la negra, van permetre la creació de Collbató Negre i la seva primera edició al 2014.

Un pensament sobre “La segona edició de Collbató Negre busca apropar escriptors i públic

  1. Retroenllaç: El nostre Collbató Negre al bloc TotBcnegra | SomNegra

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s