Andreu Martín confessa que no suporta la frase “la realitat supera la ficció”

NÚRIA FALCÓ (@nfalro). – L’escriptor Andreu Martín va ser ahir a la llibreria ‘No llegiu’ del barri del Poblenou per parlar sobre el seu últim llibre ‘Cómo escribo novel·la policíaca’, i per respondre les preguntes que el públic li va fer. Inicialment la novel·la havia de ser només el darrer capítol de ‘Com escric’, però una persona de confiança va aconsellar-li que havia de ser un llibre. Va acabar sent una novel·la encara més gruixuda que l’altra.

L’escriptor va explicar diverses anècdotes més personals, com que de petit imitava el Guillermo el Travieso; que un dia li va “caure la cara de vergonya” quan se’n va adonar enmig d’un programa de ràdio que no sabia explicar què era una novel·la policial, o que va escriure la seva primera novel·la en català. La volia publicar a ‘la Cua de Palla’ però la va haver de traduir al castellà perquè Manuel de Pedrolo, l’aleshores director, li ho va demanar.

Martín va admetre que detesta la frase “la realitat supera la ficció” perquè considera que és falsa. Opina que “la realitat fa trampa” perquè impressiona més i que s’està aplanant cada vegada més el concepte de ‘ficció’, fet que propicia que la realitat pugui superar la ficció. Martín ha suposat que per por a la crítica s’escriu sobre personatges plans i normals, malgrat que a la vida real hi veiem persones molt estranyes, per bé o per mal.

Andreu Martín a la llibreria 'No llegiu'

Andreu Martín a la llibreria ‘No llegiu’ /Foto de Núria Falcó

como escribo novela policaca

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s