Rècord d’assistència a la desena edició de la BCNegra

MERITXELL BATLLE (@xellbatlle).- La BCNegra 2015 tanca la desena edició amb rècord d’assistència. Unes 10.000 persones han format part de la cinquantena d’activitats realitzades, 1.000 més que l’any anterior -on l’assistència va augmentar un 52% respecte el 2013. Entre el 29 de gener i el 7 de febrer, un centenar de convidats i una quarantena d’editorials van protagonitzar els diversos actes.

L’Auditori del Conservatori del Liceu es va convertir en la seu principal de les taules rodones d’enguany. La sala té capacitat per a 400 persones, un aforament més ampli que el que oferia la Capella. La resta d’esdeveniments s’han desenvolupat a la Sala BARTS, al MNAC, a la Biblioteca Jaume Fuster, a la Biblioteca Barceloneta-La Fraternitat, a la Universitat Blanquerna, al Col·legi de Periodistes i a la Llibreria Negra i Criminal.

L’Ajuntament de Barcelona ha destinat 140.000 euros de pressupost, 40.000 més que el 2014. Aquest increment i la participació de l’editorial RBA-La Magrana, han permès recuperar el Premi Crims de Tinta creat l’any 2008, que a causa de les retallades feia dos anys que no es lliurava.

El llibreter Paco Camarasa considera que han assolit l’objectiu que es van fixar fa 10 anys. “La valoració és fantàstica. Com a comissari, puc dir que el públic s’han consolidat i com a lector de novel·la negra, m’ha permès ser un privilegiat, he estat amb grans autors com Don Winslow o Sue Grafton”, va comentar.

Comparació entre la BCNegra de 2014 i la d'enguany /Infografia de Marina Riera a través de Piktochart

Comparació entre la BCNegra de 2014 i la de 2015 /Infografia de Marina Riera amb Piktochart

El carrer de 'Negra i criminal' ple de gom a gom el 7 de Febrer

El carrer de ‘Negra i criminal’ ple de gom a gom el 7 de Febrer                          Foto de Núria Falcó

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s