G de Grafton

MARINA RIERA (rr_marina) – La creadora de l’Alfabet del crim i de la detectiu Kinsey Millhone ha visitat un Teatre BARTS ple per a l’ocasió. L’escriptora ha conversat amb Toni Hill acompanyada per la presència, atenta, de Paco Camarasa.

Després de 23 novel·les, des de la lletra A fins a la W, Hill ha preguntat a Sue Grafton com va decidir començar la saga. Entre riures, l’escriptora ha explicat que s’havia divorciat per segona vegada i que secretament planejava com matar la seva ex-parella: “Les ànsies d’homicidi han permès la meva carrera literària” ha bromejat. Ha citat l’estil cru de Mickey Spillane com a referent de la seva escriptura, en què combina la duresa clàssica del gènere amb una nova sensibilitat.

Quan se li ha preguntat per la seva relació amb l’alter ego literari, la investigadora Kinsey Millhone, l’autora ha exposat que forma part d’ella mateixa: “Som una ànima amb dos cossos”. Un personatge que absorbeix tot el seu temps i naix de la seva experiència, motiu pel qual Grafton està constantment fent recerca, cursos de toxicologia o classes de defensa personal que li donin autoritat per escriure amb precisió.

Un altre aspecte tractat ha estat l’escenari temporal de les seves novel·les, ubicades en uns anys 80 on la tecnologia era molt limitada. L’autora, confessant ser usuària recurrent de Facebook, ha reivindicat la importància que tenen les investigacions a nivell personal en les novel·les negres: “No és gens interessant poder cercar un sospitós a Google”.

Gran defensora de la justícia, per Grafton els seus llibres són com “pel·lícules de la ment” on reivindica que la vida solitària està bé i s’allunya d’altres coses com l’amor, que ella considera “avorrides”.

Per concloure la conversa, l’escriptor Toni Hill ha volgut saber què li queda per fer a una escriptora que ja té un llibre per cada lletra de l’abecedari. “Guanyar premis mai fa mal” ha bromejat l’autora, que moments després ha aclarit que vol seguir escrivint, deixant de banda els reconeixements i les crítiques que, segons ella, l’únic que fan és despistar-la.

Toni Hill, Sue Grafton i Paco Camarasa.

Toni Hill, Sue Grafton i Paco Camarasa.                                                      /Foto de Marina Riera.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s