El Col•legi de Periodistes acull un acte de la BCNegra

NÚRIA FALCÓ (@nfalro). – Aquest migdia ha tingut lloc la taula rodona “Els crims a la televisió: la informació i l’espectacle” al Saló d’Actes del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Els experts invitats eren Fàtima Llambrich, periodista de TV3 llicenciada també en criminologia; Cruz Morcillo, periodista de successos de Telecinco i l’ABC;  José Sanclemente, escriptor de novel·les negres relacionades amb el món de la comunicació, i José Yoldi, periodista que ha exercit de corresponsal jurídic més de 30 anys. Tots ells moderats pel periodista Pere Rusiñol.

El tema principal de la taula ha estat la manera de presentar el crim a la televisió, i els problemes que comporta. D’una banda, les informacions sobre crims són una aposta per a generar audiència –i com ha destacat Yoldi, els que generen més morbo són els que afecten a menors d’edat. Però d’altra banda, ha explicat que la legislació actual ha complicat la feina dels periodistes i la manera com es presenta la informació. Llambrich ha afegit que els crims generen interès perquè tothom sent que en podria ser víctima, i ha apuntat que és complicat delimitar la barrera sobre què s’ha de difondre, posant l’exemple dels vídeos d’Estat Islàmic.

Morcillo ha reivindicat que “l’ofici es pot exercir amb dignitat”, però que el periodisme és un negoci i oferir bona informació és secundari, fins al punt que cada vegada queda menys deontologia.  Sanclemente també s’ha mostrat crític: ha afirmat que s’està assassinat el periodisme i l’escena del crim són els mitjans. Segons ell, la credibilitat dels canals televisius és inversament proporcional a l’audiència que genera i “l’autocensura és el pitjor que està passant”. Tot i així, també s’ha dit que no només és culpa dels periodistes. Cruz Morcillo ha afirmat: “Els mitjans no som més que el que és la societat”.

José Sanclemente, Cruz Morcillo, Pere Rusiñol, José Yoldi i Fàtima Llambrich

José Sanclemente, Cruz Morcillo, Pere Rusiñol, José Yoldi i Fàtima Llambrich. Foto de Núria Falcó

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s