Buenos Aires i la Premier League: BCNegra dedica els actes a escriptors estrangers

MARINA RIERA (rr_marina) – Els dos actes celebrats aquesta tarda al Conservatori del Liceu han estat protagonitzats per escriptors estrangers. El primer ha estat una taula rodona dedicada a Buenos Aires, capital llatinoamericana negrocriminal i propera ciutat convidada a les festes de la Mercè. Des de més a prop ha vingut el segon ponent de la tarda, l’escriptor britànic Philip Kerr, que ha conversat amb el periodista Antonio Lozano sobre la seva nova novel·la, ‘Mercat d’hivern‘, ambientada a la Premier League.

El periodista argentí Matías Néspolo ha moderat una taula presidida per tres autors compatriotes: Tatiana Goransky, Ernesto Mallo i Claudia Piñeiro. El tema central de la trobada ha estat el gènere policial del país llatinoamericà i la seva relació inevitable amb la corrupció policial que hi impera. Els assistents han parlat de la violència institucionalitzada i de com la literatura d’aquest gènere, en tant que ficció, permet crear uns personatges que s’allunyin de la realitat sense perdre versemblança. El moment àlgid ha arribat de la mà de Mallo, que com a ex-dramaturg, s’ha posat dret i ha recitat un seguit de casos de criminalitat i corrupció viscudes al seu país. Ha estat precisament una de les seves frases l’encarregada de concloure l’acte: “No és que la realitat superi la ficció, és que ha quedat suspesa; tot és ficció”.

foto 1

Matías Néspolo, Tatiana Goransky, Claudia Piñeiro i Ernesto Mallo /Foto de Marina Riera

Philip Kerr ha compartit escenari amb el periodista cultural Antonio Lozano. Deixant enrere la novel·la ambientada en l’Alemanya nazi dels 30, l’autor ha triat el món del futbol per ubicar la seva darrera obra ‘Mercat d’hivern’. A banda d’oferir un escenari amb un gran potencial de corrupció i opacitat, amb el canvi també ha volgut atraure el públic masculí, que en paraules de l’escriptor “ha estat oblidat per la novel·la”. Després de dedicar unes paraules a Messi, Cristiano Ronaldo i Mourinho, Kerr ha tornat a l’àmbit literari per defensar la importància del sentit de l’humor a l’hora d’escriure peces negrocriminals.

foto 5

Antonio Lozano i Philip Kerr /Foto de Marina Riera

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s