Només cal que algú ens digui ‘no et deixaré’: conversa amb Anne Perry

NÚRIA FALCÓ (@nfalro). – La biblioteca Jaume Fuster de la plaça Lesseps ha estat l’escenari escollit per rebre la britànica Anne Perry, que ha conversat amb el periodista Francisco Luis del Pino. Malgrat que el títol de la xerrada era ‘Del Londres victorià a la primera guerra mundial’, l’escriptora ha aprofitat els personatges de les seves obres per parlar de la llibertat, el perdó i la vida.

La novel·lista no ha sigut sempre Anne Perry, va néixer amb el nom de Juliet Hulme. Però després de complir condemna  per la seva participació en un assassinat, va abandonar el seu antic nom per refer la seva vida. Avui és una escriptora madura, consolidada i prolífera, que publica tres novel·les cada any: dues d’importants i una història breu per Nadal.

Perry explica que escriure no és només un ofici sinó una necessitat, i que no hi ha cap personatge de qui no es preocupi, ni tan sols dels més “horrorosos”. Segons ella, “ningú és tan dolent que no tingui qualitats”; i “tot té un motiu: tothom té una història, un passat”. Aquest romanticisme també s’observa en la seva manera d’escriure a l’antiga, amb ploma.

Sobre la creació dels personatges, opina que no s’hauria de fer a partir de persones reals ja que la ficció dóna molta més llibertat. A més, assenyala que tractant la pobresa de l’època victoriana aconsegueix tractar qüestions polítiques i morals “amb més perspectiva“. Els crims, però, acostumen a passar a casa dels aristòcrates. Perry prefereix atacar un personatge que hi té molt a perdre. “Buscar la fibra sensible al pobre seria massa fàcil”, opina.

Quant a la vida, l’empatia és necessària per a ser millor persona, i també el fet de tenir un objectiu a la vida. A més, remarca que el que tothom necessita és algú que ens digui: “no et deixaré”, perquè ningú s’escapa de tenir “moments foscos”. L’autora està convençuda que això pot marcar la diferència entre sobreviure o morir.

DSC07845

Francisco Luis del Pino i Anne Perry.                                                                  Foto de Núria Falcó

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s