Barcelona es fa fosca i brinda per ‘Puta pasta’

MARINA RIERA (@rr_marina). – Entre copes de vi i música jazz de fons l’auditori d’RBA comença a omplir-se. Centenars de persones s’han arreglat per assistir a la sisena entrega del Premi Crims de Tinta. L’acte, començat deu minuts més tard del previst, ha comptat amb la intervenció inicial del director general d’RBA Llibres Joaquim Palau, seguida del parlament del comissari de BCNegra Paco Camarasa i l’alcalde Xavier Trias.

Palau ha fet un salt enrere en el temps per començar recordant l’inici del guardó, apuntant que tot i haver haver passat uns anys difícils “ha aguantat més que dignament”. A continuació, ha donat el torn de paraula a Paco Camarasa, que ha celebrat el retorn del premi, recuperat després d’un any d’absència per problemes pressupostaris. “Afortunadament no tot es perd per sempre”, ha dit tot agraint el suport dels assistents i fent una picada d’ullet cap als lectors del gènere. Malgrat que l’assistència ha estat superior a la de l’any anterior, ha deixat clar que “les estadístiques del plaer interessen més que les dels números”.Entre flaixos i expectació, ha arribat el moment més esperat de la nit: la lectura de l’acte del premi i nom de l’obra guanyadora: ‘Puta pasta’ d’Emili Bayo. L’escriptor lleidatà ha rebut el premi de la mà de l’alcalde de Barcelona. Després de felicitar-lo, Xavier Trias ha volgut subratllar que la cultura “és una prioritat estratègica per la capital catalana i pel futur del país”. Per això ha anunciat que des de l’Ajuntament es continuarà impulsant el Crims de Tinta, que juntament amb altres activitats, fan de Barcelona “una ciutat literària”.Després de la clàssica foto de família, l’escenari s’ha buidat i l’auditori d’RBA ha esdevingut escenari d’una trobada íntima i elegant. Els cambrers han anat distribuint petites delícies i servint copes de cava rosat per suavitzar la gola d’uns assistents immersos en converses de tot tipus. Entre el públic hi havia des de polítics, escriptors i periodistes fins a membres de clubs de lectura o amants del gènere negrecriminal. El Conseller Espadaler xerrava amb Dolors Camats mentre, a l’altra banda de la sala, el guanyador Emili Bayo donava les gràcies a un club de lectores que el felicitaven pel reconeixement. Americanes, copes de vi i siluetes de barrets negres: l’auditori havia esdevingut l’escenari perfecte per ambientar-hi el proper crim de tinta.

Emili Bayo rep el premi Crims de Tinta

Emili Bayo rep el premi Crims de Tinta.                                                          Foto de Núria Falcó

Foto de família després de l’entrega.                                                                  Foto de Núria Falcó     

Fotografies de TotBCNegra.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s